OPTIMALE GEGEVENS AFSTEMMING

Software voor een effectieve intercompany-afstemming

Je kunt nu al je bedrijfsgegevens op een duidelijke en gestructureerde manier verzamelen en valideren met één softwareoplossing voor intercompany-boekingen. Je hebt een helder overzicht van het gehele proces en kunt de tijd en energie die je voorheen in coördinatie stak sterk verminderen dankzij de geïntegreerde automatische processen. Geïntegreerde, gedecentraliseerde intercompany-afstemming maakt gedecentraliseerde herleiding mogelijk, vóórdat je consolidatie plaatsvindt. Dit voorkomt dat medewerkers van de moedermaatschappij tijdens de consolidatie naar allerlei afwijkingen moeten zoeken. Op deze manier kun jij er zeker van zijn dat je consolidatieproces van start gaat met gevalideerde, afgestemde en consistente gegevens.

Onderscheidende kenmerken van onze software voor intercompany-afstemming

Software voor IC-afstemming moet aan verschillende eisen voldoen:

 • Eenvoudig onderhoud van de aanpasbare rapportstructuur
 • Uitgebreide importmogelijkheden
 • Geautomatiseerde valideringsmogelijkheden
 • Gedecentraliseerde IC-afstemming
 • Workflow ondersteuning door middel van geïntegreerd taakmanagement
 • Statusoverzicht van je datacollectie
 • Veilige en foutloze gegevensoverdracht
 • Soepele en eenvoudige integratie met elke consolidatie-oplossing
 • Documentatiemogelijkheden
 • Mappen met databestanden die gecontroleerd kunnen worden

LucaNet maakt je werk gemakkelijker

Automatisering

LucaNet maakt het eenvoudig om de rapportstructuur op te stellen voor het verzamelen van je gerealiseerde en gebudgetteerde gegevens. De geautomatiseerde, gedecentraliseerde IC-afstemming is mogelijk voor groepsvaluta, transactievaluta of individuele boekingsniveaus.

Reproduceerbare cijfers

De statusmonitor van LucaNet biedt 100% transparantie bij het gehele proces van datacollectie en -validatie voor alle betrokken rapporteringseenheden, waardoor je alle informatie krijgt die je nodig hebt voor je IC-afstemming.

Gegevensoverdracht

Met LucaNet profiteer je van automatische data-import. De datacollectie kun je handmatig uitvoeren of automatiseren; interfaces voor LucaNet.Financial Warehouse en MS Excel zijn uiteraard voor je beschikbaar.

Veiligheid

Met LucaNet kun je erop vertrouwen dat je een oplossing voor intercompany-boekhouding gebruikt die 100% veilig is. De gegevensoverdracht is volledig web-based, wat betekent dat je niet langer e-mails met Excel bestanden hoeft te verzenden.

Gebruiksvriendelijkheid

De eenvoudige gebruikersinterface van LucaNet maakt het allemaal mogelijk. Zelfs als je geen IT-expert bent, kun je snel zelf aan de slag. Je voegt eenvoudig gegevens toe met behulp van een aanpasbare rapportage-interface.

Flexibiliteit

Met LucaNet kun je aparte reporting packsi maken voor je gedecentraliseerde data verzameling. De voorheen gebruikte Excel-bestanden kunnen volledig worden vervangen door webgebaseerde datacollectie.

LucaNet vereenvoudigt complexiteit

LucaNet biedt standaardstructuren die ontwikkeld zijn om te voldoen aan bijvoorbeeld RJ en IFRS-standaarden. Deze structuren kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf.

 • Profiteer van de automatische validatie van de verzamelde gegevens op basis van vrij configureerbare regels.
 • Je kunt de toe te passen validatieregels naar je eigen inzicht configureren.
 • De validatie vindt automatisch en realtime plaats, en hoef je dus niet afzonderlijk op te starten. De processen voor datacollectie kunnen niet afgerond worden als ze niet voldoen aan jouw regels. Hierdoor ben jij er zeker van dat je daadwerkelijke consolidatieproces wordt opgestart met gevalideerde gegevens.
 • De IC-gegevens kun je laten verzamelen en/of importeren waarbij je zelf aangeeft op welk detail niveau dit moet gebeuren.
 • De partnerinformatie wordt automatisch toegekend aan de relevante intercompany-partner.
 • Afstemming is mogelijk tot op het individuele boekstuk en transactievaluta niveau.
 • De reconciliatie van je IC-gegevens wordt uitgevoerd zodra alle bedrijven hun datacollectie hebben afgerond.Alle verschillen die verduidelijking nodig hebben, worden weergegeven in een overzichtelijke lay-out en kan je team vervolgens oplossen.
 • Contactgegevens kunnen eenvoudig worden opgenomen zodat je collega’s weten wie ze moeten bereiken voor het verklaren van verschillen.

Groepscontrol kan de voortgang van de datacollectie op ieder moment controleren en snel de bedrijven identificeren die de reconciliatie van hun IC-gegevens nog niet hebben afgerond of de regels niet hebben nageleefd. Ook ziet groepscontrol of er vertragingen zijn bij het bereiken van bepaalde mijlpalen (IC-datacollectie voltooid, IC-data afgestemd).

software demo

Meer informatie over onze tool voor intercompany-afstemming

Wilt u onze software voor IC-boekhouding in actie zien? Wij bieden u graag vrijblijvend een live, gepersonaliseerde demo aan - bij u op kantoor of in een online presentatie!

Demo aanvragen