VOOR BETROUWBARE PROGNOSES

Software voor sterke forecasts en scenario's

Veel bedrijven gebruiken allerlei complexe processen om hun forecasts te genereren. Hierbij zijn ze vaak afhankelijk van Excel bestanden die vatbaar zijn voor fouten. De kwaliteit van hun gegevens lijdt hieronder, waardoor de betrouwbaarheid en bruikbaarheid van hun forecasts vermindert.

Met LucaNet kun je tussentijdse of meerjarige begrotingen maken op basis van verschillende parameters. Vrijwel met één druk op de knop. Het systeem bevat een uniforme centrale database waarmee je eenvoudig financiële gegevens van al je verschillende afdelingen kunt verzamelen en structureren.

De belangrijkste functies voor forecasts en scenario's

Software voor het maken van forecasts en scenario's moet aan verschillende eisen voldoen:

  • Forecasttools voor het ontwikkelen van gedetailleerde deelbegrotingen voor het budget
  • Automatische generatie van rolling forecasts
  • Transparant in kaart brengen van scenario's
  • Eenvoudige vergelijking, evaluatie en analyse van forecasts en scenario's door middel van flexibele overzichten

Forecastsoftware die je werk sneller en gemakkelijker maakt

Geautomatiseerde forecasts

De software biedt je een eenvoudige manier om (rolling) forecasts af te leiden van bestaande planningen. LucaNet helpt je ook bij het aanpassen van je budgetgegevens om forecastcijfers te creëren.

Eenvoudig cashflow forecasts en scenario's maken

Met LucaNet kun je ook alle scenario's creëren die je wilt, gebaseerd op je bestaande planning, door eenvoudig de parameters die je nodig hebt aan te passen.

Flexibele vergelijkingen

Al je (rolling) forecasts en scenario’s worden in LucaNet opgeslagen in aparte budgetniveaus, waardoor je ze gemakkelijker kunt integreren in de beschikbare vergelijkingsweergaven.

LucaNet vereenvoudigt complexiteit

Maak gemakkelijk een forecast die je actuele en budget cijfers combineert in je winst-en-verliesrekening. (Actuele cijfers zijn grijs gemarkeerd.)

  • De verschillende budgetkeuzes (budget, forecasts, scenario's) kun je vergelijken en analyseren in vrij configureerbare overzichten.
  • Je kunt gebruikmaken van verschillende kolommen met sparklines, een stoplichtfunctie en een opmerkingenfunctie.
  • Aan elke waarde en elk verschil kun je opmerkingen toevoegen.
software demo

Meer informatie over onze software voor prognoses en scenarioplanning

Wilt u onze software voor prognoses en scenarioplanning in actie zien? Bent u ook geïnteresseerd in de vraag waar en hoe de LucaNet-tool u ondersteuning kan bieden die verder gaat dan het maken van prognoses? Wij bieden u graag vrijblijvend een live, gepersonaliseerde demo aan - bij u op kantoor of in een online presentatie!

Demo aanvragen