SNELLER EN NAUWKEURIGER CONSOLIDEREN

Software voor financiële consolidatie en groepscontrolling

Met de consolidatiesoftware van LucaNet bespaar je veel tijd dankzij maximale automatisering. Je maakt bovendien gebruik van een audit proof systeem dat je door het hele proces van het opstellen van je periodeafsluiting leidt.

LucaNet staat voor het hoogste niveau van expertise bij het opstellen van je periodeafsluiting. Dit zie je dan ook terug in onze consolidatie-oplossing, die vanaf het begin is ontwikkeld door professionals, voor professionals.

Brochure
Financiële consolidatie

Heeft onze software voor financiële consolidatie en groepscontrolling uw nieuwsgierigheid gewekt? Download dan zeker de verdere informatie die wij over dit onderwerp aanbieden.

Dit is wat ideale software voor consolidatie en group controlling kan doen

LucaNet is jouw gebruiksvriendelijke software voor financiële consolidatie. Profiteer onder andere van:

 • Realtime consolidatie inclusief subconsolidaties
 • Gelijktijdige presentatie van verschillende GAAPs
 • Lokale en rapportage valuta
 • Presentatie van alle verloopstaten en disclosures, inclusief de geconsolideerde kasstroom
 • Conversie en omrekening in meerdere valuta's
 • Eenvoudig onderhoud van structuren zoals de rekeningstructuur en bedrijfshiërarchie
 • Volledige gegevensintegratie binnen één gegevensmodel

LucaNet maakt je consolidatieproces gemakkelijker

Automatisering

LucaNet biedt een uniek niveau van automatisering voor je consolidatie. Het proces is volledig geautomatiseerd en omvat groepsstructuren van alle niveaus en stappen binnen de consolidatie.

Traceerbaarheid

Een simpele dubbelklik is al genoeg om je gegevens te traceren en weer te geven tot aan het boekings- en het boekstukniveau. Al je boekingen en eventuele wijzigingen worden naadloos in het systeem vastgelegd.

Gegevensoverdracht

Met meer dan 200 kant-en-klare interfaces biedt LucaNet een perfecte data-integratie voor alle soorten ERP- en boekhoudsystemen. Bovendien hebben alle voor XMLA geschikte BI-frontends ook rechtstreeks toegang tot de cijfers in LucaNet.

Veiligheid

Het financiële consolidatiesysteem van LucaNet is gecertificeerd volgens  ISAE 3000 standaard. Dit zorgt ervoor dat tijdens het gehele proces de juiste boekhoudprincipes worden nageleefd.

Zelf in control

Als finance professional kun je het systeem zelf beheren en alle wijzigingen doorvoeren, zonder afhankelijk te zijn van de ondersteuning van je IT-afdeling.

Gebruiksvriendelijkheid

Je kunt als gebruiker snel en eenvoudig werken met LucaNet, ook al heb je geen IT-vaardigheden. Dit betekent dat je veelvoorkomende processen als het maken en aanpassen van stamgegevens, hiërarchieën en boekingen gemakkelijk zelf doorvoert.

Betrouwbare consolidaties

Intercompany reconciliatie
 • Kies uit de mogelijkheid voor centrale of decentrale afstemming tussen bedrijven of bedrijfsonderdelen vóórdat je gaat consolideren. Dit is mogelijk op totaalniveau, transactieniveau of op boekstuk-/factuurniveau.
1
Ondersteuning interfaces
 • LucaNet heeft standaardinterfaces voor meer dan 200 verschillende boekhoudpakketten en ERP-systemen zoals Exact, AFAS, SAP, Microsoft Navision en Twinfield. Welk bronsysteem je dus ook gebruikt, met LucaNet werkt het.
2
Correcties
 • Zijn er correcties nodig door de verschillende waarderingsgrondslagen binnen RJ, IFRS of andere GAAP? Deze kun je eenvoudig zelf doorvoeren door middel van journaalposten. Daarmee heb je direct een overzichtelijke brugstaat.
3
Aanvullende data
 • Soms heb je voor de volledigheid ruimte voor extra informatie nodig. Denk aan toelichtingen, verloopstaten op je vaste activa, fte’s etc. Dit soort aanvullende gegevens kun je zelf eenvoudig koppelen zodat het hele plaatje compleet is.
4
Valutaomrekening
 • Binnen de software van LucaNet worden alle verschillende valuta die je gebruikt automatisch voor je omgerekend . En is het een fluitje van een cent om het valuta effect te laten zien, of om simultaan te rapporteren tegen budget- of constante koersen.
5
Eliminaties
 • De software van LucaNet maakt automatisch intercompany eliminaties aan na je reconciliatie. Deze eliminaties worden doorgevoerd inclusief kapitaalconsolidatie conform RJ, IFRS en andere GAAP.
6
Automatische controles
 • Je kunt in het systeem zelf automatische controles definiëren. Denk aan een debet/credit-check of een check om zeker te weten dat de afschrijvingen op je winst- en verliesrekening hetzelfde zijn als op je balans. Zo sluiten je cijfers altijd goed op elkaar aan.
7
Rapportages
 • Analyses doe je snel en intuïtief binnen LucaNet. Voor rapportages naar externe stakeholders kun je LucaNet rechtstreeks koppelen aan tools zoals Excel, Power-Point, Word en Power BI.
8
Workflow
 • Met interactieve workflows monitor je het protocol voor je periodeafsluitingen en voeren gebruikers de juiste taken uit op het juiste moment, ondersteund door automatische e-mailnotificaties.
9

LucaNet vereenvoudigt complexiteit

 • Je kunt verschillende typen boekhoudstandaarden tegelijkertijd presenteren. Als gevolg hiervan kan je consolidatie plaatsvinden in overeenstemming met bijvoorbeeld RJ en IFRS-normen.
 • Je kunt waarderingsdimensies gebruiken om elke soort aanpassing vast te leggen (overgang van de lokale GAAP van de dochterneming naar de GAAP van de moedermaatschappij, overstap van RJ naar IFRS, enz.).
 • Je kunt structuren direct aanpassen.
 • Je kunt nieuwe elementen aanmaken met een simpele muisklik; deze elementen kunnen in meerdere talen worden gedefinieerd.
 • Structuren en hiërarchieën kun je tegelijkertijd aanmaken.
 • Alle stappen van je consolidatie kunnen worden opgenomen en uitgevoerd binnen één consolidatieronde. Voor alle soorten gegevens; juridisch of management, realisatie of begroting.
 • Er zijn geschikte apps beschikbaar voor alle consolidatiestappen en deze genereren automatisch je consolidatieboekingen.
 • Valutaomrekening gebaseerd op de gewogen gemiddelde/YTD gemiddelde koers en peildatum koers
 • Wisselkoersen kun je gemakkelijk importeren van de website vande Europese Centrale Bank (ECB).
 • Je kunt ook historische koersen bewaren.
 • Alle valuta-effecten worden automatisch getoond in je gehele gegevensmodel (incl. cashflowrekening en analyse).

De weergave biedt je diepere inzichten in de gegevens vanaf het groepsniveau, tot het bedrijfsonderdeel, tot de kostenplaats en het boekingsniveau. Het is zelfs mogelijk om toegang te krijgen tot gescande documenten in het Documentmanagementsysteem (DMS), waarbij je alle gegevens rechtstreeks vanuit LucaNet kunt halen.

software demo

Meer informatie over onze software voor financiële consolidatie en concern-controlling

Wilt u onze software voor financiële consolidatie in actie zien? Bent u ook geïnteresseerd in de vraag waar en hoe software van LucaNet u ondersteuning kan bieden die verder gaat dan een geconsolideerde balans, concern-controlling en financiële consolidatie? Wij bieden u graag vrijblijvend een live, gepersonaliseerde softwaredemo aan - bij u op kantoor of in een online presentatie!

Demo aanvragen