Slimme oplossingen maken jouw werk eenvoudiger

Dat is LucaNet

Wij hebben een doel. Met onze software-oplossingen willen we het leven van finance professionals eenvoudiger maken. We willen onze klanten voorzien van de intelligentste oplossingen samen met een goede gebruikerservaring. We zijn daarom samen met onze klanten continue bezig om onzelf en onze oplossingen te verbeteren. Wij ontwikkelen geen applicatie, maar creëren een gebruikerservaring. Door te leren van onze klanten, partners en de markt, maken we onze software elke dag een beetje beter en zo ontstaat er iets bijzonders. Daarbij hebben innovatie gecombineerd met een sublieme gebruikerservaring de hoogste prioriteit.

 

Hoe we zijn geworden wie we zijn

LucaNet staat sinds 1999 voor software made in Germany. Berlijn is onze thuisbasis, maar onze oplossing voor consolidatie, planning, reporting en gegevensontsluiting kent geen grenzen. En wij ook niet. LucaNet is overal beschikbaar waar financiële teams nauwkeurige cijfers nodig hebben. Dankzij onze nationale en internationale kantoren en onze partners vormen wij een netwerk dat de hele wereld omspant. Altijd dicht bij onze klanten. Sinds 2005 zijn we in de Benelux actief.

Onze benadering van financial performance management heeft ons een lange weg gebracht. Wereldwijd vertrouwen meer dan 3.500 bedrijven op LucaNet, waarvan meer dan 450 in de Benelux. De reden? Door processen te optimaliseren en transparantie bieden houden onze klanten meer tijd over voor datgene wat belangrijk is: analyseren en vooruitkijken. 

De Benelux stond aan het begin van de internationale expansie van LucaNet. In 2005 werd de eerste buitenlandse vestiging in Amsterdam geopend. Beginnend met een paar klanten op zoek waren naar een alles-in-één oplossing voor consolidatie, budgettering, analyse en reporting zijn er momenteel meer dan 450 LucaNet klanten in de Benelux. Reden van het succes: een tool die door finance professionals zelf kan worden beheerd, ondersteund door consultants die technisch én financieel onderlegd zijn. Alle onderdelen voor een fantastische gebruikerservaring.

Wereldwijd zijn er momenteel meer dan 3.500 klanten in 50 landen die met de LucaNet oplossing werken. We hebben echter nog een lange weg te gaan. Het vergt moed, creativiteit en liefde om steeds nieuwe manieren te ontdekken die de beproefde methoden nog slimmer maken. Gedreven door de wens om onszelf voortdurend te verbeteren, werken we daarom consequent aan de voortdurende verbetering van onze software-oplossingen en -diensten. Met het oog op onze klanten, partners en medewerkers. Omdat alleen een nieuwsgierig persoon iets nieuws kan creëren.

LucaNet in Mijlpalen

LucaNet schrijft geschiedenis. En doet dat al tientallen jaren. Hierbij is bijzondere aandacht voor de volgende zaken: nieuwe intelligente oplossingen voor uw uitdagingen op het gebied van Administratie en Controlling – en optimale nabijheid bij de klant.

1494

Summa de Arithmetica, Geometria, Proportioni et Proportionalità: Onze naamgever Luca Pacioli stelt als eerste ter wereld een verhandeling op over het concept dubbele boekhouding.

1999

Rolf-Jürgen Moll en Oliver Schmitz besluiten LucaNet op te richten.

2003

Marktintroductie van summa • businesspilot LC/CO, de eerste software voor consolidatie en begroting in één gegevensmodel.

2005
 • Dominik Duchon treedt toe tot LucaNet.
 • Verplaatsing van het hoofdkantoor van München naar Berlijn.
 • Bedrijfsleiders Moll, Schmitz en Duchon nemen elk een vestiging over in hun woonplaats: Berlijn, Mönchengladbach en München.
2006

Begin van de internationalisering: opening van de vestiging in Nederland.

2008

Onderscheiding "Top 100" voor LucaNet – voor topmanagement dat innovatie stimuleert.

2009

Introductie van de LucaNet.Financial Intelligence Suite – de eerste alles-in-één-oplossing voor business intelligence voor boekhouding.

2010
 • LucaNet goes East: opening van de vestiging in China.
 • Dominik Duchon treedt toe tot de directie.
2011

Uitbreiding van het bedrijf in de Benelux: opening van de vestiging in België.

2012

Introductie van nieuwe software-oplossingen voor gegevensintegratie, dataverzameling en datavalidatie, decentrale IC-afstemming.

2013
 • Verwelkoming van de 100e werkneemster.
 • Deloitte Technology Fast 50 Award voor LucaNet.
 • Label "Top Consultant" voor de adviesverlening van LucaNet.
2014
 • Opening van de vestiging in Zwitserland.
 • Label "Top Consultant" voor de adviesverlening van LucaNet.
2015
 • De organisatie groeit verder: opening van de vestigingen in Frankrijk, Oostenrijk en Groot-Brittannië.
 • Label "Top Consultant" voor de adviesverlening van LucaNet.
2016
 • Het water over: de eerste stappen op de markt in de VS.
 • ASEAN open u: opening van de vestiging in Singapore.
2017
 • LucaNet wordt erkend als internationale softwareaanbieder in "Market Guide for Corporate Planning Applications" van Gartner.
 • Drie keer de plaats 1 voor LucaNet in de wereldwijd grootste enquête onder gebruikers "The Planning Survey 17" van BARC.
2018
 • Opening van de vestiging in Spanje.
 • Erkenning van LucaNet als marktleider in Duitstalig Europa in de BARC Score voor Financial Performance Management.
 • Label "Top Consultant" voor de adviesverlening van LucaNet.
2019
 • LucaNet wordt opnieuw onderscheiden als marktleider in de BARC Score voor Financial Performance Management.
 • Topnotering voor software voor financiële planning van LucaNet in het BARC-onderzoek "The Planning Survey".
2020

LucaNet.Cloud ontvangt ISO 27001-certificering.

2021

Een frisse wind op managementniveau: Elena Aubell en Alexander Domene treden als COO en CTO toe tot de directie.

2022

Generatiewisseling voltooid: Elias Apel vervangt oprichter Oliver Schmitz als CFO, Dominik Duchon wordt CEO.

luca pacioli

En waar komt onze naam vandaan?

Ongeveer 500 jaar geleden, schreef de Toscaanse Franciscaner broeder Luca Pacioli een boek dat voorbestemd was om verreikende gevolgen op de wereld van handel te hebben. Het boek staat nu bekend als de Summa, maar de volledige titel luidt "Summa de arithmetica, geometria, proportioni et proportionalita". Daarin legt Pacioli de "Venetiaanse methode" van dubbel boekhouden uit. Deze manier van boekhouden - met een inventaris, een balans en een winst- en verliesrekening - is tot op de dag van vandaag de wereldwijde standaard. Met onze naam willen wij een klein eerbetoon brengen aan Luca Pacioli en zijn werk.

 

individual customer training

Een carrière bij LucaNet

We zijn altijd op zoek naar slimme koppen die onze visie actief ondersteunen en daarbij ook hun eigen creatieve ideeën inbrengen. Naar mensen voor wie passie, ambitie en betrokkenheid meer zijn dan alleen woorden. Naar mensen die overtuigen door specialistische kennis en een klant- en teamgerichte manier van werken en initiatief tonen. We bieden deze mensen uitdagende en spannende projecten, individuele ontwikkelingsmogelijkheden, een familiale werksfeer en flexibele structuren. Meer informatie op:

Werken bij LucaNet