Sneller consolideren, met meer inzicht

Case study BauWatch

BauWatch werkt met LucaNet voor het consolideren van de cijfers van de verschillende entiteiten binnen het bedrijf. Dankzij de oplossing kan BauWatch sneller consolideren en rapporteren. Daarnaast levert de oplossing veel meer inzicht op.

Arjen Boels is Group Financial Controller bij BauWatch en is verantwoordelijk voor de consolidaties en rapportages binnen het bedrijf dat op dit moment actief is Nederland, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

We zijn heel blij met LucaNet. Het levert ons veel tijdwinst en inzicht op bij ons consolidatie- en rapportageproces. Ik zou het zeker aanraden bij andere bedrijven, het is echt een fijn pakket.

Arjen Boels
Group Financial Controller

BauWatch gebruikt de LucaNet-software voor:

  • Het consolideren van de cijfers van de verschillende entiteiten
  • Rapportages: intern en richting de aandeelhouder

Over het bedrijf

BauWatch werd in 2010 opgericht en is inmiddels Europees marktleider in de beveiliging van bouwsites. Het bedrijf neemt klanten het werk uit handen op het gebied van tijdelijke beveiliging, veiligheid en compliance. BauWatch is te herkennen aan de masten op bouwsites die zijn uitgerust met een beveiligingscamera en het opvallende groene licht. Op deze manier zorgt BauWatch voor een probleemloze voortgang van de bouwprojecten van klanten.

Toepassingsgebieden:

Branche :

Bouw en vastgoed

Kernactiviteiten :

Beveiliging in de bouw

Hoofdkantoor :

Apeldoorn (Nederland)

Werknemers :

400

Website :

BauWatch homepage

De uitdaging

Het consolideren van de cijfers van de verschillende entiteiten

Arjen Boels werkt sinds begin 2022 bij BauWatch.Toen hij binnenkwam zag hij dat de consolidaties in Excel plaatsvonden, met een grote hoeveelheid aan macro’s en formules. “Dat kostte ons veel tijd en was natuurlijk erg foutgevoelig. Als je een foutmelding kreeg, moest je heel erg gaan zoeken naar de oorzaak. De betrouwbaarheid van de gegevens en het inzicht waren ook niet optimaal. Ik was in die tijd wel 10 dagen bezig met de consolidatie en het opmaken van het rapport. Het werd op een gegeven moment frustrerend en daarom stond een consolidatiepakket hoog op ons verlanglijstje.”

bouwatch crane vehicle

De oplossing

Sneller consolideren en rapporteren, sneller de inhoud in

BauWatch nodigde een aantal partijen uit om te laten zien wat ze konden bieden op het gebied van consolidatie. Het was van belang dat de oplossing goed zou passen bij de ambitie van BauWatch om in de toekomst nog verder te groeien. Al snel kwam LucaNet daar als beste uit. Arjen: “Ze hadden een zeer sterke presentatie die een antwoord gaf op al onze vragen. De oplossing zelf is ‘what you see is what you get’. Het zit precies zo in elkaar zoals je dat zou verwachten; het is heel logisch en gebruiksvriendelijk.”

Na een korte implementatietijd van 10 dagen ging BauWatch in mei 2022 over op LucaNet en consolideerde voor het eerst zelf de cijfers in juli 2022. De benodigde data worden daarbij door LucaNet rechtstreeks opgehaald uit SAP Business ByDesign, het ERP-systeem van BauWatch. “Onze consolidatie is een complex proces door de verschillende entiteiten, bronsystemen, valuta en waarderingsgrondslagen. Maar dit is iets waar de oplossing van LucaNet makkelijk mee omgaat.”

BauWatch wilde ook binnen de verschillende juridische structuren naar de cijfers kunnen kijken en landen/entiteiten/afdelingen met elkaar kunnen vergelijken. “In LucaNet kun je heel makkelijk cijfers naast elkaar zetten, downdrillen tot op transactieniveau, en spelen met kolommen en rijen. Deze flexibiliteit geeft ons veel meer inzicht. Je bent dan meer met de inhoud bezig dan met het opstellen van het rapport op zich. Dat maandrapport opstellen, ook richting de aandeelhouder, kost mij nu geen tijd meer. Het rapport staat al klaar in LucaNet en ik hoef alleen de periode aan te passen en het rolt er gewoon uit!” aldus een enthousiaste Arjen.

“We willen daarnaast ook meer gaan forecasten en dat is wat LucaNet ook biedt. Daardoor kunnen we nu veel beter vooruitkijken. Het forecasten gaat ook veel sneller dan voorheen in Excel. En op basis van die forecast kunnen we al sneller inhoudelijke gesprekken aangaan met de landen om zaken bij te sturen als dat nodig is.”

Hoe BauWatch van de LucaNet-software profiteert:

  • Snelheid in samenstellen van complexe consolidaties
  • Snelle rapportages met betrouwbare cijfers
  • Flexibiliteit en gebruiksgemak van de tool
  • Meer inzicht
  • Snellere forecasting
  • Sneller de inhoud in