Ondanks onze groei raken we nog altijd niet de grenzen van wat LucaNet kan

Case study YoungCapital

Uitzendspecialist YoungCapital bemiddelt hoogopgeleid jong talent naar een vaste of tijdelijke baan. Met een omzetgroei van bijna 60%  lukt dat voortvarend. In de zoektocht naar een pakket dat die groei kan bijbenen kwam de uitzender in 2015 uit bij LucaNet uit.

Als organisatie groeien we hard, maar we raken nog altijd niet de grenzen van wat met LucaNet allemaal mogelijk is. Dat is denk ik wel het bewijs dat we anderhalf jaar geleden met LucaNet voor het juiste pakket hebben gekozen.

Controller
YoungCapital

YoungCapital gebruikt de LucaNet-software voor:

  • Ondersteuning planning & control cyclus, inclusief concernconsolidatie
  • Vereenvoudiging van processen in een groeiend bedrijf

Over het bedrijf

Het verhaal van YoungCapital begint in 2000. Drie studenten zoeken een bijbaan, maar ontdekken al snel dat hiervoor geen platform bestaat. Dus creëren ze dat zelf. Wat begint als een simpel opgezette website, StudentenWerk geheten, groeit al snel uit tot een florerend uitzendbureau. Dat wordt in 2015 omgedoopt tot YoungCapital en is inmiddels marktleider als het gaat om het recruitment van jong talent.

Toepassingsgebieden

Branche :

Service en ondersteuning

Kernactiviteiten :

Recruitment

Hoofdkantoor :

Hoofddorp (Nederland)

Werknemers :

800

Website :

YoungCapital homepage

De uitdaging

Verdubbeling werknemers

De cijfers spreken voor zich: in januari 2017 wordt bekend dat de omzet met bijna 60% is gegroeid naar 203 miljoen euro. Het aantal medewerkers is verdubbeld van 345 naar 788. De ambities voor dit jaar? “We streven naar een omzetgroei van 40%”, zegt de controller van YoungCapital. “Budgetteren doen we altijd redelijk conservatief, dan proberen we daar vervolgens overheen te gaan.”

Om die groei bij te benen werd het in 2015 tijd voor een nieuw softwarepakket. “De structuur die je hebt met een omzet van 70 miljoen euro voldoet niet meer als je 120 miljoen euro omzet. We hebben zo’n 15 BV’s, allemaal met een specifiek doel. Alle backoffice medewerkers zitten bijvoorbeeld in een BV, en alle programmeurs in een andere. Die structuur verandert regelmatig.”

Een beetje complex

“Het is allemaal niet heel complex, maar wel een beetje. Zo hebben we te maken met wat tussen-consolidaties. En binnen één zo’n BV zitten vaak wel dertig kostenplaatsen. Als je dat allemaal moet blijven bijhouden in Excel word je op den duur helemaal gek. Dus zijn we op zoek gegaan naar een pakket dat onze taak eenvoudiger maakte.”

happy people at work

De oplossing

Supersnel

“We hebben er zo’n vijf vergeleken. Veel softwarepakketten kun je tegenwoordig online uitproberen. Je voert de getallen van je bedrijf in en dan kun je er een maand of wat gratis mee werken. Die online pakketten zien er op het eerste oog vaak aardig uit: ze leggen een soort handig dashboard over je cijfers.”

“Maar na een tijdje ontdek je dat ze de echte intelligentie missen die LucaNet wel heeft. Bijvoorbeeld als het gaat om consolideren, logging, budgetteren en forecasten: daar gaat LucaNet veel verder in. En wat me ook opvalt is dat je bij online pakketten na elke klik zo een paar seconden moet wachten. LucaNet heeft dat niet: dat werkt echt supersnel.”

Ook op andere manieren levert LucaNet tijdwinst op. “Als we de structuur veranderen, bijvoorbeeld als we alle kostenplaatsen van de ene naar de andere BV verhuizen, dan kunnen we dat nu binnen een uur zelf doen. Voorheen moesten we iemand invliegen om daar een week op te gaan Excellen. We houden veel meer tijd over voor het verhaal achter de cijfers, wat natuurlijk ook onze eigenlijke taak is.”

Geen grenzen in zicht

Even naar de toekomst van YoungCapital kijkende: hoe ziet die er voor de financiële afdeling uit als de onstuimige groei blijft aanhouden? “Als organisatie groeien we hard, maar we raken nog altijd niet de grenzen van wat met LucaNet allemaal mogelijk is. Dat is denk ik wel het bewijs dat we anderhalf jaar geleden met LucaNet voor het juiste pakket hebben gekozen.”

 

Hoe YoungCapital van de LucaNet-software profiteert:

  • Tijdswinst = ruimte voor verhaal achter de cijfers
  • Intelligente software
  • LucaNet is groei bestendig