Met LucaNet breng je de status van je projecten in één oogopslag helder in kaart

Case study TRG Screen

Monique Brands is als Head of Corporate Finance bij TRG Screen  EMEA verantwoordelijk voor de financiële processen van 8 verschillende entiteiten in Europa en Azië. Brands was vanuit haar vorige werkgever, OYO Vacation Homes, al bekend met de voordelen van LucaNet en besloot om deze oplossing ook bij TRG Screen te introduceren.

In LucaNet zien we nu al onze projecten in één mooi statusoverzicht, met een gedetailleerde P&L en balans, met de gegevens van al onze entiteiten. Echt ideaal!

Monique Brands
Head of Corporate Finance EMEA TRG Screen

TRG Screen gebruikt de LucaNet-software voor:

  • Snellere consolidatie
  • Inzicht in projecten
  • Ondersteuning interne en externe rapportages

Over het bedrijf

TRG Screen is een wereldwijd opererend bedrijf dat software ontwikkelt voor met name grote banken en verzekeraars, die veel gebruikmaken van dure en complexe abonnementen. De oplossing van TRG Screen zorgt ervoor dat klanten weer volledig grip krijgen op al hun marktgegevens, onderzoeksrapporten, softwarelicenties en andere abonnementgerelateerde uitgaves. Screen Group werd in 2018 overgenomen door het Amerikaanse TRG. In datzelfde jaar werd Monique Brands aangenomen om de financeprocessen en rapportages te centraliseren en optimaliseren.

Toepassingsgebieden

Branche:

Service en ondersteuning

Kernactiviteiten:

Software

Hoofdkantoor:

‘s-Hertogenbosch (Nederland)

Werknemers:

120

Website:

https://www.trgscreen.com

Snel klaar voor gebruik

“De implementatie is ontzettend goed verlopen en de begeleiding vanuit LucaNet is heel erg goed”, vertelt Brands. “Stapje voor stapje werd het proces goed en duidelijk uitgelegd. Het pakket zit logisch in elkaar en is heel gebruiksvriendelijk, dus dat was snel helder. En als we wel vragen hadden, dan stond LucaNet altijd snel klaar om ons te helpen.” Een goede voorbereiding is het halve werk. TRG Screen had van tevoren dan ook zelf goed nagedacht over de gewenste structuur en het systeem was vervolgens in 7 dagen ingericht en klaar voor gebruik.

Consolidatie van 3 dagen naar 1 dag

Voor de consolidatie leverde LucaNet al snel concrete voordelen op. Brands: “Voorheen hadden onze 8 entiteiten nog allemaal een eigen externe accountant. We waren toen wel 3 dagen bezig om de consolidatie via die verschillende externe accountants en via Excel voor elkaar te krijgen vanuit het boekhoudprogramma Twinfield. Sinds we met LucaNet werken doen we onze gehele consolidatie binnen 1 dag. Hierdoor kunnen we veel meer aandacht besteden aan de analyse van onze cijfers.”

Projecten in één oogopslag in kaart

Naast consolidatie gebruikt Brands LucaNet verder voor rapportages over projecten. “We hebben in Twinfield 2 soorten projecten gedefinieerd; langdurig en kortstondig. Bij de langdurige projecten gaat het om meerjarige abonnementen, waarbij de balanspositie van belang is. Wordt het contract verlengd, komt er een upgrade, worden er meerdere licenties afgenomen? En bij de kortstondige, eenmalige projecten gaat het om enkele weken tot 1 à 2 jaar. Daarbij is de status van de project-uren en bijbehorende omzet vooral belangrijk. Voorheen moesten we dat allemaal in aparte overzichten in Excel bekijken. Maar in LucaNet krijgen we al die projecten in één mooi statusoverzicht, met een gedetailleerde P&L en balans, met de gegevens van alle 8 entiteiten. Echt ideaal!”

happy people at work

Inzicht in debiteuren/crediteuren

Voor de openstaande posten voor debiteuren en crediteuren biedt LucaNet ook het gewenste inzicht. TRG Screen stuurt met name op periodes; alles wat tussen de 0 en 30 dagen oud is, tussen 30 dagen en 60 dagen, en tussen de 60 en 90 dagen. Dat is nu ook allemaal mooi in LucaNet opgezet. Daarbij is het handig voor Brands om meteen de intercompany data terug te zien, geconsolideerd of juist los van elkaar als ze een entiteit even buiten beschouwing wil laten.

Eenvoudig intern en extern rapporteren

“We kunnen nu veel sneller en gemakkelijker rapporteren en alles heel goed vergelijken: actuals, budgets, forecasts etc. En alles is ook heel gemakkelijk voor de verschillende valuta die wij hanteren weer te geven. Voor iedere maandafsluiting staat nu alles klaar en met één druk op de knop gaat de interne rapportage naar het moederbedrijf TRG Inc. Maar ook op het moment dat er auditors komen is alles snel in detail terug te zien.”

Toekomstbestendige oplossing

Omdat Brands zelf erg tevreden is over LucaNet hoopt ze ook het moederbedrijf in de toekomst mee te krijgen om het te gaan gebruiken. “Verder is het de bedoeling om in de toekomst over te gaan op een ander ERP-systeem. Wat daar ook uitkomt, LucaNet kun je met zoveel bronsystemen koppelen, dus dat zal geen probleem zijn. En ook als we in de toekomst bijvoorbeeld nieuwe bedrijven overnemen is LucaNet ideaal, want het is heel gemakkelijk om binnen het systeem een nieuw bedrijf toe te voegen. Kortom, deze tool is fantastisch”, concludeert Brands enthousiast.

Hoe TRG Screen van de LucaNet-software profiteert:

  • Snelle implementatie
  • Sneller consolideren = meer analysetijd
  • Projecten helder in kaart
  • Inzicht in debiteuren/crediteuren
  • Eenvoudig intern en extern rapporteren
  • Gemakkelijk nieuwe bedrijven toevoegen
  • Tijdsbesparing: 2 dagen per maand op consolidatie

Verdere referenties van de sector Service en ondersteuning