LucaNet kun je in een paar uur tijd aan iemand uitleggen

Case study OYO Vacation Homes

OYO Vacation Homes maakt de afgelopen jaren een spectaculaire groei door. Group controller Walter van Woerkom legt uit hoe LucaNet helpt om alle veranderingen bij te benen.

Je hebt geen consultant nodig. Sterker nog: LucaNet kun je heel snel aan iemand uitleggen.

Walter van Woerkom
Group Controller

OYO Vacation Homes gebruikt de LucaNet-software voor:

  • Automatisering consolidatie
  • Snel en accurate maandrapportages

Over het bedrijf

Als de feestdagen voorbij zijn begint bij OYO Vacation Homes een drukke periode. De vakantiehuizenspecialist is vooral bekend van Belvilla. Een merk dat de consument al sinds de jaren 80 bekend in de oren klinkt. Toch is Belvilla lang niet de enige loot aan de stam. De afgelopen jaren nam OYO Vacation Homes diverse vakantiehuizenaanbieders over, zoals Aan Zee, Villa XL, Dancenter en Topic Travel. In totaal biedt het zo’n 31.000 vakantiehuizen aan, verspreid over heel Europa.

Toepassingsgebieden

logo oyo vacation home

Branche :

Recreatie en toerisme

Kernactiviteiten :

Online accomodatieverhuur

Hoofdkantoor :

Amsterdam (Nederland)

Werknemers :

750

Website :

OYO Vacation Homes homepage

De uitdaging

Marktleider in de BeNeLux

In die brede range van online accommodatieverhuur is OYO Vacation Homes een grote speler in Europa. Binnen de BeNeLux is de onderneming zelfs marktleider. “De afgelopen jaren is de omzet dan ook flink gegroeid. Die ligt nu rond de 400 miljoen euro. Enkele jaren geleden was dat nog 200 miljoen euro,” zegt Walter. Het proces van consolideren is daarmee ook flink veranderd.

De oplossing

Heldere eisen

“Toen ik hier binnen kwam, ging de consolidatie nog in Excel. Dat werkte op zich ook, maar het was erg tijdrovend, met veel knippen en plakken. We bestonden toen uit 7 à 8 entiteiten. Inmiddels zijn dat er zo’n 16. Sinds een paar jaar gaat de consolidatie gelukkig via LucaNet.”

Hoe kwam OYO Vacation Homes bij LucaNet uit? “Bij die selectie ben ik door omstandigheden niet betrokken geweest. Maar onze eisen waren helder. We wilden een pakket dat we zelf konden onderhouden, niet duur is, goed kan optellen en met vreemde valuta en internationale boekhoudregels kan omgaan. Alles wat we nodig hadden kon LucaNet ons bieden.”

Transparant

Die verwachtingen werden zeker waargemaakt. Een plus vindt Walter de transparantie van de software. “Bij tal van pakketten gebeurt er veel op de achtergrond, maar kun je niet zien wat er aan de voorkant gebeurt. Wijzig je iets in module x, dan weet je niet wat de impact is op module y. Bij LucaNet heb je die transparantie wel.”

“Het is geen dashboarding tool, maar dat hoeft ook niet. Je wilt een pakket waarbij je kunt zien waar je moet zijn als je iets wilt aanpassen. LucaNet biedt dat, het is intuïtief opgebouwd. Je hebt geen consultant nodig. Sterker nog: LucaNet kun je heel snel aan iemand uitleggen. Aan iemand die voor het eerst moet rapporteren kun je in een paar uur tijd uitleggen hoe je getallen erin stopt en hoe je getallen eruit kunt krijgen. En geloof me: dat scheelt ongelofelijk veel tijd.”

Ook bij de verkoop van OYO Vacation Homes speelde LucaNet een rol. “In december 2014 zijn we voor 51% verkocht aan Springer, de Duitse multimediale uitgever. Maar als we toen LucaNet niet hadden gehad, was het erg lastig geweest om alle gewenste info snel boven water te krijgen. Om snel en accuraat de laatste maandcijfers te rapporteren, en alle gewenste wijzigingen door te voeren, daar heeft LucaNet enorm bij geholpen. Want ook dat is wel zo prettig: als je een wijziging doorvoert, zit het er ook echt meteen in. Alles is realtime.”

 

 

 

Hoe OYO Vacation Homes van de LucaNet-software profiteert:

  • LucaNet is zelfstandig te onderhouden
  • Geschikt voor internationaal bedrijf
  • Transparante en eenvoudige software