Je kunt na de implementatie meteen zelfstandig werken met LucaNet

Case study Wijngaard Natie

Wijngaard Natie houdt van de flexibiliteit van LucaNet software. "Je kunt met het pakket alle kanten uit. Wij willen nu bijvoorbeeld alle zijrapporteringen die we nog in Excel deden, onderbrengen in LucaNet, zodat alle rapporteringen gebeuren in één tool. Zo zijn we zeker dat de balansen correct zijn opgeladen, en dat we steeds op zelfde database van informatie werken."

Je kunt met het pakket alle kanten uit. Wij willen nu bijvoorbeeld alle zijrapporteringen die we nog in Excel deden, onderbrengen in LucaNet, zodat alle rapporteringen gebeuren in één tool. Zo zijn we zeker dat de balansen correct zijn opgeladen, en dat we steeds op zelfde database van informatie werken.

Anja De Vis
Financial manager

Wijngaard Natie gebruikt de LucaNet-software voor:

  • Consolidatie
  • Management rapportage

Over het bedrijf

Wijngaard Natie biedt geïntegreerde logistieke diensten aan de industrie met specifieke oplossingen voor de behandeling, de opslag, het transport en de documentatie van goederen. Vorig jaar had het bedrijf een omzet van 50 miljoen euro en heeft ruim 180 mensen in dienst.

Toepassingsgebieden

logo wijngaard natie

Branche :

Kernactiviteiten :

Logistiek en supply chain

Hoofdkantoor :

Antwerpen (Belgie)

Werknemers :

200

Website :

Wijngaard Natie hompage

De uitdaging

Op zoek naar een consolidatiepakket

De Vis: “We consolideren al enkele jaren zonder dat we daar wettelijk toe verplicht zijn. Op een bepaald moment zijn we zodanig gegroeid dat we ook wettelijk verplicht waren om te consolideren. Consolideren gebeurde hoofdzakelijk vanuit een statutair rapporteringspakket, maar dat hield geen rekening met historische rekeningen en balansen. Daarom moest alles steeds naar Excel geconverteerd worden om daar de historiek in op te bouwen. Ook de eliminaties namen twee à drie weken tijd in beslag. Het was een omslachtige, tijdrovende manier van werken. Dus gingen we op zoek naar een consolidatiepakket. Samen met onze bedrijfsrevisor vergeleken we alle tools op de markt. De LucaNet-applicatie kwam er als meest gebruiksvriendelijke uit."

wijngaard natie stock

De oplossing

Sneller consolideren met LucaNet

De implementatie is vlekkeloos verlopen. Vaak moet je als finance team het proces van a tot z uitleggen aan IT-professionals. Dat is bij implementatiepartner niet het geval. “Zeker voor de consolidatie liep de omschakeling vlot. Het proces duurde alles bij elkaar een tweetal weken. De reporting nam meer tijd in beslag, omdat er ook een Excel-rapportering bij de tool moest opgebouwd worden. Men was in het bedrijf gewoon aan een vast stramien en wilde dit initieel behouden.

Voorheen betekende de consolidatie twee weken manueel en Excel-werk. Dankzij LucaNet doen we nu een volledige consolidatie met jaarrekening erbij op 3 à 4 dagen. Inmiddels gebruiken we LucaNet ook om onze maandelijkse operationele financiële rapportering te doen. Zo winnen we nog eens 2 à 3 dagen tijd per maand.

Hoe Wijngaard Natie van de LucaNet-software profiteert:

  • Gebruikersgemak
  • Snelheid
  • Flexibiliteit