Geen lange consultancytrajecten, resultaten binnen één dag

Case study Agro Care

Het bedrijf Agro Care werkt met de oplossingen van LucaNet om snel en nauwkeurig inzicht te krijgen in actuals, budgetten en forecasts. Een must voor een onderneming die hard groeit en focust op professionalisering.

Het sterke punt van LucaNet is dat je heel snel resultaat ziet. Je hebt niet te maken met consultants die heel lang rondlopen, veel geld kosten en weinig resultaat opleveren. Nee, met LucaNet ga je gewoon 1 dag met iemand zitten en aan het eind van die dag kun je al concreet iets laten zien. Daar worden met name CFO’s heel erg blij van.

Gerben Klapwijk
Controller

Agro Care gebruikt de LucaNet-software voor:

  • Direct downdrillen naar mutaties in bronsysteem
  • Ondersteuning balans- en liquiditeitsprognoses
  • Cijfers snel en efficiënt analyseren

Over het bedrijf

Met diverse vestigingen in Nederland en Tunesië is Agro Care inmiddels een van de grootste en modernste tomatentelers in de wereld.

Toepassingsgebieden

logo agro care

Branche :

Productie/industrie

Kernactiviteiten :

Tuinbouw

Hoofdkantoor :

Maasdijk (Nederland)

Werknemers :

1500

Website :

Agro Care hompage

De uitdaging

Nieuwe rapportagebehoeftes

In 2020 ontstond een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het bedrijf toen investeringsmaatschappij NPM Capital een aandeel kreeg in Agro Care. De toetreding van deze private equity partij viel ook samen met de komst van een nieuwe CFO. Deze veranderingen brachten nieuwe wensen en behoeftes op het gebied van financiële rapportages met zich mee. Zo was het maken van balans- en cashflowplanningen en liquiditeitsprognoses de belangrijkste wens vanuit NPM en de directie.

agro care plants

De oplossing

Cijfers snel en efficiënt analyseren

Met LucaNet kunnen ze hier nu eenvoudig in voorzien, met de volgende mogelijkheden: Drivers als ‘aantal vierkante meters en prijzen’ zijn hierbij gemakkelijk door Agro Care aan te passen en worden ook direct doorberekend in de planningsdimensies in LucaNet. De gebruiker kan aanpassingen aan budgetten/forecasts als ‘extra kas’ of ‘salarisverhoging’ eenvoudig zelf maken, waarbij direct inzicht is in de impact op de cijfers. Er vindt een automatische doorberekening plaats van het opgestelde P&L budget/forecast naar het balans- en cashflowwerkblad, waarop Agro Care vervolgens eenvoudig vergelijkingen kan maken met de actuals. Voor de planningsdimensies wordt ook automatisch het werkblad voor liquiditeitsprognose in LucaNet ingevuld. Door het snel kunnen verwerken van de templates en input, is er meer tijd en aandacht voor de analyse van budgetten/forecasts, waardoor dus ook de kwaliteit daarvan omhoog gaat.

Agro Care is een snelgroeiende organisatie, onder andere door het toevoegen van nieuwe bedrijven. “Deze entiteiten moeten dan ook weer meegenomen worden in het financiële overzicht. De oplossing van LucaNet is zeer flexibel en groeit moeiteloos mee met onze organisatie. In het geval van een dergelijke wijziging, bel ik ze voor een afspraak, dan delen we onze schermen en binnen een uur heb ik bijvoorbeeld een nieuw bedrijf toegevoegd. Erg prettig, dat soort korte lijntjes. LucaNet heeft net als wij een no-nonsense mentaliteit, dus dat sluit perfect op elkaar aan.”

Met LucaNet kan Klapwijk heel eenvoudig en snel aan de informatiebehoefte van interne en externe partijen voldoen, met rapportages van veel betere kwaliteit. Daarnaast is de oplossing ook zeer eenvoudig in gebruik. “De look en feel is gebruiksvriendelijk, mensen snappen het gelijk. En als iemand  een bepaalde rapportagebehoefte heeft ga ik even een halve dag met die collega zitten en stellen we een rapportage op zodat diegene het zelf voortaan in de gaten kan houden.”

Hoe Agro Care van de LucaNet-software profiteert:

  • Snelle en eenvoudige implementatie
  • Binnen 1 dag resultaat
  • Eenvoudig in gebruik
  • Korte lijntjes, no-nonsense mentaliteit