Drankenproducent schakelt een versnelling hoger in financiële processen

Case study Konings

Drankenproducent Konings implementeerde in 2021 LucaNet voor een efficiënter consolidatie- en budgetproces. Meer dan alleen efficiëntievoordeel kreeg Konings ook duidelijke visuals voor non-financials, dieper inzicht in de cijfers én attractiviteit voor de finance zowel intern als extern terug.

We kwamen tot het besef dat de Excel-rapportering snel kon worden vervangen… En hierdoor kregen we ook de kans dus om op een efficiëntere manier te consolideren. LucaNet bespaart ons een hoop tijd en werk.

Marcia Boonen
Finance Reporting Manager

Konings gebruikt de LucaNet-software voor:

  • Managementrapportages
  • Budgettering
  • Consolidatie
  • Power BI integratie
  • Vervanging van Excel

Over het bedrijf

Konings begon in 1946 als distilleerder en kent vooral sinds 2007 een enorme groei met overnames in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en België. Inmiddels is Konings uitgegroeid voor de productie van sappen, ciders, frisdranken, bieren, wijnen en gedistilleerde producten.

Toepassingsgebieden

konings logo

Branche :

Productie/industrie

Kernactiviteiten :

Het verpakken en produceren van sappen, ciders, frisdranken, bieren, wijnen en gedistilleerde producten

Hoofdkantoor :

Zonhoven (België)

Locaties :

België, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk

Werknemers :

850

Website :

Konings homepage

De uitdaging

Het groeiverhaal van Konings willen we vanuit Finance blijven ondersteunen

“Langzamerhand kwam het besef dat aan het louter gebruiken van Excel voor consolidatie en rapportering een aantal beperkingen vasthingen. Zeker met het verder groeiverhaal van Konings, die we toch willen blijven ondersteunen. We willen niet pas op de voorgrond treden als het moment van die groei daar zou zijn.”, vertelt Marcia Boonen, Finance Reporting Manager bij Konings. “Op het moment van implementatie hadden we een goede basis en sterk team, en lag dus het momentum om naar LucaNet over te schakelen. Uit de demo bleek snel dat LucaNet een heel gebruikersvriendelijke en intuïtieve tool is. Dat heeft de doorslag gegeven om voor LucaNet te gaan. De tool laat toe tot op basisniveau in de cijfers te duiken, de rapportering aan te passen waar nodig en visualiseert de inzichten lay-outmatig naar onze wensen.”

De oplossing

Tijdwinst in de consolidatie en het budgetproces

“De implementatie van LucaNet ging verbazend snel. We hebben LucaNet met hulp van een consultant zelf geïmplementeerd in 7 tot 8 dagen. Doordat wij de implementatie grotendeels zelf hebben gedaan konden wij zelf bepalen hoe de rapportering eruit zou zien, waar we de gegevens vandaan moesten halen en kregen wij de kans om de tool te leren kennen.”, aldus Marcia Boonen.

“Wij ervaren tijdswinst in de consolidatie en het budgetproces als twee grote voordelen van LucaNet. Daarnaast krijgen wij veel meer inzicht in de impact van onze cijfers. Welke gevolgen een gebeurtenis heeft op onze actuals hebben wij nu snel inzichtelijk. Ook dat is tijd- en efficiëntiewinst.” Wim van de Wiele, CFO bij Konings, vult aan “En dat zet zich ook door in de visuals. Hierdoor kunnen wij bijvoorbeeld eenvoudig tendensrapporten opstellen. Dat is een enorme vooruitgang.”

Hoe Konings van de LucaNet software profiteert:

  • Tijdswinst in de consolidatie en het budgetproces
  • Eenvoudig de impact van diverse scenario’s op actuals analyseren
  • LucaNet faciliteert verdere groei voor Konings door zijn flexibiliteit