Budgettering en reporting zonder Excel

Case study VAUDE

Bij VAUDE ging het budgetteren en rapporteren via Excel. De complexer wordende structuur van de ondernemingsgroep maakte het echter steeds moeilijker om daarmee te werken. Er was behoefte aan intelligente software.

LucaNet overtuigt dankzij het gebruiksgemak, de snelle integratie van reporting en betrouwbaarheid van gegevens. Bij het analyseren van de cijfers is de drill-down tot op inventarisrekeningen bijzonder nuttig.

Erwin Gutensohn
CFO

VAUDE gebruikt de LucaNet-software voor:

  • Maandelijkse reporting
  • Analyse
  • Budgettering

Over het bedrijf

VAUDE Sport GmbH & Co. KG is een modern familiebedrijf. Sinds 1980 is het bedrijf gevestigd in Tettnang, aan de Bodensee in de Allgäu. De onderneming is Europa's milieuvriendelijkste producent van outdoor-uitrusting.

Toepassingsgebieden

logo vaude

Branche :

Productie/industrie

Kernactiviteiten :

Bergsportkleding en -uitrusting

Hoofdkantoor :

Tettnang (Duitsland)

Locaties :

Duitsland

Werknemers :

1500

Website :

VAUDE Sport homepage

De uitdaging

De groei bevorderen

De groei van VAUDE, de eis van kredietverleners voor een groepsboekhouding en tot slot de interne wens voor meer transparantie en snellere beschikbaarheid van cijfers, leidden tot een zoektocht naar software die deze eisen in kaart kon brengen en een meerjarenplan kon opstellen.

Volgens de verantwoordelijke beslissingsnemers was het problematisch, en daarom tijdrovend, dat het bronsysteem niet gekoppeld kon worden aan Excel. Het was daardoor namelijk niet mogelijk om de pakketten voor reporting en evaluatie te integreren. Dat veranderde met de invoering van LucaNet. ''De gebruiksvriendelijkheid van de software en de diepgaande kennis van de adviseurs heeft ons overtuigd'', aldus Erwin Gutensohn, CFO van VAUDE Sport GmbH & Co. KG.

De oplossing

Geïntegreerde budgettering en gestandaardiseerde reporting

Om het verleden in kaart te brengen, ontwikkelde LucaNet een reportingpakket voor alle dochterondernemingen. Tegelijkertijd werd een interface voor de actuele en toekomstige import van gegevens uit het Fibu-systeem geïmplementeerd. In tegenstelling tot de hiervoor gebruikte Excel-spreadsheets, zorgt de standaard reporting duidelijk voor meer zekerheid en bovenal tijdsbesparing. Ook het feit dat de geïntegreerde budgettering het mogelijk maakt om zonder veel moeite de financiële kerncijfers te plannen, was voor de CFO een belangrijke toegevoegde waarde. Samengevat overtuigde LucaNet dankzij het gebruiksgemak, de snelle integratie van reporting en betrouwbaarheid van de gegevens.

Hoe VAUDE van de LucaNet-software profiteert:

  • Betere gegevenskwaliteit
  • Nette integratie van Excel
  • Logische softwarestructuur