Beheers de groei van het bedrijf met LucaNet

Case study Coolblue

Coolblue maakt al jaren een enorme omzetgroei door. Om de financiële afsluiting van deze continu groeiende organisatie efficiënter in te richten, besloot Coolblue te gaan werken met de oplossing van LucaNet.

Er zijn nogal eens veranderende behoeftes met betrekking tot de financiële inzichten. Dan is het superfijn dat je zelf binnen LucaNet heel snel en flexibel aan die veranderende behoeftes kunt voldoen, zonder afhankelijk te zijn van consultants.

Laurens Eigeman
Business Analyst Finance & HR

Coolblue gebruikt de LucaNet-software voor:

  • Naadloze integratie met het boekhoudsysteem
  • Twee versies van de P&L
  • Consolidatie sneller en efficienter

Over het bedrijf

In 1999 werd Coolblue opgericht en startte met webshops als MP3man.nl, PDAshop.nl en Laptopshop.nl. Inmiddels beschikt Coolblue over één overkoepelende webshop (Coolblue.nl/be) en meerdere fysieke winkels in Nederland en België.

Toepassingsgebieden

logo coolblue

Branche :

Digitale economie

Kernactiviteiten :

Online Retail

Hoofdkantoor :

Rotterdam (Nederland)

Werknemers :

4500

Website :

Coolblue hompage

De uitdaging

Consolidatie sneller en efficienter

Naarmate bedrijven snel groeien, wordt de consolidatie complexer. Coolblue stond ook voor deze uitdaging. Daarom was het bedrijf op zoek naar een softwareoplossing die hen zou ondersteunen.

Laurens Eigeman is Business Analyst voor Finance en HR bij Coolblue. Hij was betrokken bij de implementatie van LucaNet. “LucaNet is direct aangesloten op Exact Financials. De consolidatie in LucaNet hebben we zo ingericht dat we een aantal standaard opties hebben klaarstaan. Voor die standaard acties hoeven we alleen maar de datum in te stellen en dan komt daar een standaardboeking uit, gebaseerd op de data in onze Exact-administratie. Het inladen gaat vervolgens heel handig via sneltoetsen. Dan heb je je consolidatie eigenlijk al af en kun je beginnen met het opmaken van je financiële rapport.”

coolblue logistics

De oplossing

Twee versies van de P&L mogelijk

Voor de winst-en-verliesrekening bestaat een wettelijk verplichte categorisering, die ook in de externe jaarrekening van Coolblue terugkomt. Voor interne doeleinden is er echter behoefte aan een andere weergave, die het prettiger maakt om strategische beslissingen op te baseren. “In LucaNet is het heel gemakkelijk om deze verschillende versies van de P&L in te stellen en te presenteren in het financiële rapport!”

Grote mate van flexibiliteit

Tijdens het implementatietraject heeft Coolblue de inrichting van a tot z samen met een consultant gedaan. “Daardoor weet ik nu heel goed wat er mogelijk is in rapportages en instellingen. Er zijn er nogal eens veranderende behoeftes met betrekking tot de financiële inzichten. Dan is het superfijn dat je zelf binnen LucaNet heel snel en flexibel aan die veranderende behoeftes kunt voldoen, zonder afhankelijk te zijn van consultants.”

Hoe Coolblue van de LucaNet-software profiteert:

  • Directe integratie met Exact Financials
  • Automatisering van consolidatie en rapportage
  • Eigenhandig flexibel in te richten