De 5 belangrijkste voordelen van Microsoft Power BI in vergelijking met andere oplossingen

De voordelen van business intelligence (BI)-tools en -methodes zijn welbekend bij bedrijven. Er zijn echter slechts weinig bedrijven, van mkb’s tot grote ondernemingen, die BI echt willen integreren in hun oplossingen voor rapportering en management. De meeste bedrijven vertrouwen nog steeds op verouderde tools zoals Excel en houden vast aan de status quo bij het opstellen van rapporten. Ze negeren de toenemende vraag naar snellere rapporteringsprocessen en de voordelen van flexibelere gegevensrapporten.

Maar waarom moeten bedrijven dan precies investeren in een BI-tool? In deze blogpost bespreken we de voordelen die de Microsoft Power BI-tool te bieden heeft en hoe deze tool bedrijven helpt.

Wat is business intelligence (BI)?

BI is een technologie-gedreven proces voor het analyseren van gegevens, die worden gevisualiseerd naar individuele behoeften. Het helpt leidinggevenden, managers en andere eindgebruikers om goed onderbouwde zakelijke beslissingen te nemen.

Door het integreren van BI-tools zoals Microsoft Power BI kunnen gebruikers intelligente rapporten, tabellen of andere visuele elementen op maat creëren. Deze visualisaties identificeren op een eenvoudige manier probleemgebieden in een organisatie. Maar het visualiseren van gegevens is niet het enige voordeel van Microsoft Power BI.

De 5 belangrijkste voordelen van Microsoft Power BI

Bedrijven genereren meer en meer gegevens en moeten deze sorteren en verwerken. Met Power BI wordt het extraheren en voorstellen van gegevens vereenvoudigd. Het helpt organisaties begrijpen wat er in het verleden is gebeurd. Op basis van dat inzicht kunnen vervolgens passende maatregelen worden genomen. Er zijn verschillende uitdagingen in de end-to-end waardeketen voor de succesvolle implementatie van gegevens en analyse.

Power BI maakt efficiënte verzameling, analyse en beheer van zakelijk relevante gegevens mogelijk. Het maakt het voor financiële experts ook mogelijk om interactieve rapporten te creëren die bestaan uit grafieken, objecten en andere visuele elementen. Maar wat zijn de 5 belangrijkste voordelen van Power BI in vergelijking met andere BI-tools? Hier een overzicht van de belangrijkste:

Voordeel 1: Lage kosten – ideaal voor alle soorten bedrijven

Omdat Power BI deel uitmaakt van de Microsoft Office-pakketten, zijn de kosten voor het implementeren van de BI-tool algemeen gesproken lager in vergelijking met andere oplossingen. Licentiekosten worden bepaald op basis van een per gebruiker/maand-model, waardoor bedrijven meer flexibiliteit hebben bij het bepalen van investeringen. Voor sommige bedrijven hoeft het Power BI Pro-pakket niet apart te worden aangekocht, omdat het inbegrepen is bij de algemene Microsoft Office-pakketten. Bovendien is Power BI Desktop helemaal gratis – dus je kunt meteen beginnen!

Voordeel 2: Grote kennishub en community – ideaal voor zelfleren

Maak je zorgen over een gebrek aan begeleiding bij het implementeren en gebruiken van Power BI voor je bedrijf? Dat is niet nodig – Microsoft Power BI geeft je alle lessen die je nodig hebt, helemaal gratis. Leer hoe je algemene en gespecialiseerde taken uitvoert door tips and tricks voor Power BI te lezen of tutorial-video’s te bekijken. Bovendien is er een grote community die klaarstaat om informatie uit te wisselen en je te helpen met alle vragen die je hebt over Power BI.

Voordeel 3: Eenvoudig gebruik – hoge gebruiksvriendelijkheid

Power BI is eenvoudig te gebruiken zonder specifieke technologische kennis. Als je vertrouwd bent met Excel, zal het niet lang duren voor je ook met Power BI kunt werken. Al snel zul je zelf innovatieve rapporten kunnen creëren.

Voordeel 4: Gegevensintegratie van derde partijen en automatisering

Om er zeker van te zijn dat aan al je behoeften voor moderne rapportering wordt voldaan, wordt Power BI maandelijks geüpdated. Dankzij deze updates ben je steeds up-to-date wat betreft de nieuwste trends in de BI-community.  Bovendien worden alle gegevens van derde partijen die je nodig hebt automatisch geüpload naar Power BI, waardoor wordt gewaarborgd dat je altijd werkt met gegevens die up-to-date zijn!

Voordeel 5: Mobiel of desktop – alle vrijheid die je nodig hebt

Microsoft Power BI onderscheidt zich door zijn flexibiliteit. Een dashboard configureren op een desktop en een bijkomend telefoonweergave op maat creëren is mogelijk met slechts enkele kliks. Zo heb je altijd en overal toegang tot je Power BI-rapport.

De combinatie van Power BI en LucaNet

Power BI is eenvoudig te implementeren en extraheert zowel financiële als niet-financiële gegevens uit bronsystemen. Met LucaNet wordt dit proces nog verder vereenvoudigd door alle financiële gegevens te verzamelen uit één enkel Single Point of Truth, waardoor je processen volledig kunt automatiseren om efficiëntie en prestaties te verbeteren.

Met de LucaNet Apps maakt de LucaNet software verbinding met de Power BI tool. Het geeft mogelijkheden om financial performance management te combineren met business intelligence, op een volledig geïntegreerde manier.

Dit zijn slechts enkele van de voordelen van het combineren van LucaNet en Power BI:

  • Een perfecte combinatie van LucaNet software accounting-expertise met een BI-oplossing
  • Eenvoudig genereren van duidelijke en transparante analyses in de LucaNet-front-end
  • Beschikbaarheid van rapporten wereldwijd, zonder toegangsbeperkingen in andere bronsystemen
  • Cijfergegevens van LucaNet ontvangen op een geautomatiseerde manier uit externe gegevensbronnen

Waarom investeren in Power BI de moeite waard is

Power BI is een sterk aanbevolen oplossing voor het analyseren van zakelijke informatie. Hiermee kunnen bedrijven uit alle sectoren en van alle groottes op een flexibele manier gegevens uit bronsystemen halen voor latere analyse in creatieve en interactieve rapporten. De compatibiliteit ervan maakt toegang mogelijk via desktop- of mobiele apparaten, waardoor je werk aanzienlijk wordt vereenvoudigd.

Wil je eindelijk je financiële gegevens analyseren? Lees onze brochure om meer te weten te komen over het krachtige duo LucaNet en Power BI:

Brochure Power BI

Alle blog artikelen